نوشته شده توسط : سیمین کناری


هر چقدر که پرینتر ها، اتصال شبکه را پشتیبانی می کنند، اتصال بی سیم (Wireless) نیز مهم شده و با تکنولوژی شبکه پیش       می روند. اگر شما می توانید پرینتر خودتان را به شبکه متصل کنید، براحتی می توانید تحت ویندوز یا سیستم عامل دیگری، پرینت خود را انجام دهید. اگر پرینتر شما پورت شبکه نداشته و به وایرلس یا WIFI متصل نمی شود، باز می توانید آنرا به سیستم خود متصل کرده و آنرا به اشتراک (Share) بگذارید.

قدم اول :  قبل از شروع پرینتر خود را چک کنید

اگر می خواهید عمل پرینت خود را بصورت بی سیم با لپ تاپ انجام دهید، دو گزینه پیش رو دارید:

1- پرینتری در اختیار دارید که مستقیماً به شبکه خانگی یا اداری متصل می شود.

2 - پرینتری دارید که قابلیت اتصال به شبکه را ندارد و باید از طریق کامپیوتر متصل به آن، با شبکه به اشتراک بگذارید. (فقط دارای درگاه USB است(.

بنابراین حتماً پرینتر خود را بررسی کنید که آیا قابلیت اتصال به شبکه را دارد یا خیر. پرینتر های مدرن امروزی، با کابل شبکه می توانند به شبکه متصل شوند ولی پرینتر های قدیمی معمولاً با یک کابل USB به کامپیوتر وصل می شوند.

قدم دوم : شبکه و ملزومات آنرا بررسی کنید

پرینتر هایی که مستقیماً به شبکه متصل می شوند، معمولاً بدون مشکل، با ویندوز و مک، به شبکه وصل می شوند ولی اتصال پرینتری که روی یک کامپیوتر قرار است به اشتراک گذاشته شود، کمی نیاز به تنظیمات دارد. مسلما پرینتری که مستقیماً به شبکه وصل می شود، کار را راحت تر می کند از طرفی پرینترهای به اشتراک گذاشته روی یک کامپیوتر، در صورتی در شبکه دیده می شوند که کامپیوتر متصل به آن، روشن باشد.

راه اول – اتصال مستقیم پرینتر به شبکه

نحوه اتصال پرینترهای دارای درگاه اترنت (شبکه)، نسبت به یکدیگر متفاوت است.

پرینترهایی که با کابل شبکه متصل می شوند، می توانند به سوئیچ، روتر یا مودم تحت شبکه مستقیماً وصل شده و IP بگیرند. اما پرینترهایی که قابلیت اتصال WiFi دارند، بسته به نوع پرینتر، باید به SSID مودم یا اکسس پوینت وصل شوند. پرینترهایی که صفحه نمایش دارند، کمک شایانی به تنظیم و اتصال WiFi می کنند. بعضی از پرینتر ها صفحه نمایش نداشته و توسط CD درایور، به WiFi وصل می شوند. نحوه اتصال پرینتر به WiFi، معمولاً در دفترچه راهنمای پرینتر و حتی داخل CD راه اندازی، توضیح داده شده که حتماً مطالعه فرمایید.

راه دوم – اشتراک پرینتر در شبکه

پرینتر هایی که قابلیت اتصال به شبکه ندارند، توسط یک کابل USB به یک کامپیوتر متصل می شوند. ویندوزهای اخیر مثل 8 و 10 بدون نیاز به CD درایور، عمل راه اندازی را انجام می دهند. ولی در صورت نیاز می توانید از طریق دفترچه  راهنمای پرینتر، توسط CD یا فایل دانلود شده درایور، عمل راه اندازی را انجام دهید.

برای اشتراک پرینتر باید مراحلی را طی کنید که در سیستم عامل ها متفاوت است. اول از همه باید اطمینان حاصل کنید که تنظیمات HomeGroup در ویندوز بخوبی تنظیم شده است. اشتراک پرینتر در شبکه های بزرگتر که از سرور یا دامین استفاده می کنند، جای بحث دیگری دارد که در این مطلب به آن نمی پردازیم.

تنظیم HomeGroup:

1 - به Control Panel ویندوز بروید. به قسمت Network and Sharing Center رفته و روی HomeGroup کلیک کنید و Create a homegroup بزنید.

2 - مراحل را طی کنید و اطمینان حاصل کنید که Printers & Devices تنظیم آن روی Shared باشد.

3 - پسورد ارائه داده شده را کپی یا یادداشت کنید.

4 - وقتی HomeGroup ساخته شد. توسط کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر که در همان شبکه است، به Control Panel ویندوز بروید. به قسمت Network and Sharing Center رفته و روی HomeGroup کلیک کنید و روی دکمه Join Now همان HomeGroup ساخته شده، کلیک کنید.

5 - حالا توسط هر نرم افزاری که قصد پرینت دارید، پرینتر به اشتراک گذاشته را انتخاب کرده و پرینت کنید.

البته مراحل طی شده، برای ویندوزهای 7 به بالا می باشد. برای ویندوز های xp و ویستا، باید به بخش Printer & Faxes در Control Panel رفته و روی پرینتر مورد نظر کلیک راست کرده و Printer properties را زده و بعد روی Share this printer بزنید.



:: موضوعات مرتبط: راهنمای اتصال پرینتر به شبکه , ,
:: برچسب‌ها: راهنمای اتصال پرینتر به شبکه , پرینتر لیزری ,
:: بازدید از این مطلب : 339
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 مرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سیمین کناری

زمانی که شما از سیستم های شبکه شده استفاده می کنید، برای تهیه وسایل های جانبی دقت زیادی داشته باشید. شما باید وسایل هایی را استفاده کنید که بتوانید به صورت اشتراکی در همه سیستم ها از آن استفاده کنید. یکی از ان وسایل ها، پرینتر می باشد. دستگاه پرینتر باید دارای مشخصات مختلفی باشد تا شما بتوانید از آن در سیستم ها شبکه شده استفاده کنید. در ادامه به نکات مهم درباره خرید پرینتر مناسب برای سیستم های شبکه شده می پردازیم.


 
شما می توانید به جای خریدن چندین پرینتر ارزان قیمت برای سیستم ها، یک پرینتر مناسب تهیه و همه سیستم ها را به آن وصل کنید. تجهیزات شبکه هزینه های خاص خود را دارد ولی در نهایت از مزایای زیادی بهره مند می شوید.
شرایط متفاوتی در مورد راه اندازی شبکه و نصب پرینتر اشتراکی در شرکت های کوچک و متوسط و حتی دفاتر خانگی وجود دارد. از دستگاهی به نام print server برای گذاشتن پرینتر به صورت اشتراکی برای شبکه استفاده می شود. اندازه این دستگاه کوچک بوده و به عنوان یک Node به شبکه و سپس به پرینتر متصل می شود. به زبان ساده تر یعنی این دستگاه وظیفه دریافت IP آدرس را بر عهده دارد. همچنین شما می توانید پرینتر را به یکی از کامپیوتر های شبکه و وصل کرده و سپس آن را به اشتراک بگذارید. دقت کنید که با این روش پرینتر شما تبدیل به یک پرینتر شبکه نمی شود. تمام پرینتر ها در حال حاضر دارای کانکتور شبکه می باشند. در واقع کانکتور همان کارت شبکه در کامپیوتر است.
نکته: دقت داشته باشید که پرینتر مورد نظر با سیستم عامل شما کار کند. برای مثال: اگر برای شبکه های Apple می خواهید پرینتری مناسب تهیه کنید، باید پرینتر از پروتکل Apple talk پشتیبانی کند.

کاربران پرینتر ها

به صورت کلی کاربران چاپگر ها به سه گروه کاربران خانگی، شرکت های کوچک، شرکت های بزرگ تقسیم می شوند.


نکات مهم در خرید پرینتر شبکه

  • در ابتدا مطمئن شوید که به پرینتر شبکه احتیاج دارید، زیرا در شبکه های کوچک همان چاپگر معمولی و به اشتراک گذاشتن آن می تواند کار شما را راه بی اندازد.
  • در زمان خرید دقت داشته باشید که پرینتر مورد نظر، اینترفیس سازگار با شبکه شما را داشته باشد. استفاده از شبکه های اترنت، رایج تر از شبکه های دیگر می باشد.
  • در صورت آشنا نبودن با اصول تنظیم و راه اندازی پرینتر شبکه، می توانید از چاپگر هایی که تنظیمات آن ها به صورت خودکار انجام می شود تهیه کنید. اطلاع داشتن از آدرس دهی IP، تعریف پورت و ... برای راه اندازی پرینتر شبکه به صورت دستی الزامی است.
  • برای با خبر شدن از وضعیت پرینتر و انجام تنظیمات ضروری از طریق برنامه مرورگر بهتر است از پرینتر های دارای صفحات وب تهیه کنید. دقت داشته باشید که کار کردن با صفحات وب به مراتب آسان تر از کار کردن با پنل LCD خود پرینتر است.
  • چاپگر هایی که ویژگی های چاپ خصوصی دارند برای افرادی که نمیخواهند دیگران از محتوای اسناد چاپ شده با خبر شوند، بسیار مناسب است. در این پرینتر ها وارد کردن شماره شناسایی هر فرد قبل از خارج شدن کاغذ ها الزامی است.
  • در صورت استفاده زیاد از چاپ دو رو می توانید یک Duplexer تهیه کنید تا نیاز به پشت و رو کردن برگه ها به صورت دستی نباشد.
  • به ظرفیت قوطی های ورودی و خروجی کاغذ پرینتری که انتخاب کرده اید، دقت کنید تا به اندازه کافی باشد.
  •  در صورت نیاز به چند چاپگر، از مدل هایی تهیه کنید که با یک نرم افزار مدیریت سازگار باشند.
  •  بهتر است از پرینتر هایی که قابلیت افزودن لوازم جانبی دارند تهیه کنید تا در صورت نیاز در طی زمان، مجبور به خرید مجدد پرینتر نشوید.

 
زبان پرینتر ها

به مجموعه دستوراتی که برای کنترل پرینتر وجود دارد، زبان پرینتر گفته می شود. دو زبان متداول در پرینتر های شبکه PostScript و PCL نام دارد. هر کدام از این زبان ها توسط شرکت های مختلفی ساخته شده است. زبان PCL توسط شرکت HP و زبان PostScript توسط شرکت Adobe به وجود آمد. هر کدام از این زبان ها ویژگی های خاص خود را دارند، برای مثال: زبان PCL که سریع تر از PostScript است و زبان PostScript عکس ها را بهتر چاپ می کند. بیشتر پرینتر های شبکه این دو زبان را می شناسند. زمانی که یک پرینتر در اختیار دارید و قبلا شبکه را راه اندازی کرده اید، نیازی به تهیه print server برای اتصال مستقیم چاپگر به شبکه نیست. تنها کافی است پرینتر را از طریق کامپیوتری که به آن وصل شده share کنید. شما می توانید به قسمت Properties چاپگر رفته و از صفحه sharing چاپگر را به اشتراک بگذارید و سپس درایور چاپگر را روی دیگر کامپیوتر ها نصب کنید.


نصب پرینتر تحت شبکه

راحت ترین راه برای به اشتراک گذاشتن پرینتر در شبکه محلی کامپیوتر های دارای ویندوز 7 و 8 استفاده از home group می باشد.
در ابتدا پرینتر را بر روی ویندوز کامپیوتر که قصد به اشتراک گذاشتن آن را دارید، نصب کنید. به این مساله دقت داشته باشید که برای استفاده دیگر کامپیوتر ها از پرینتر، نیاز به روشن بودن کامپیوتر به اشتراک شده است.
استفاده دیگر کامپیوتر های تحت شبکه از پرینتر نیاز به فعال کردن آن دارد. در ابتدا control panel را باز کرده و گزینه network an sharing center را انتخاب کنید. سپس روی change advanced sharing setting کلیک کنید. امنیت شبکه private را انجام داده و سپس تنظیماتی را برای شبکه خانگی انجام دهید. گزینه turn on file and printer sharing را پیدا و سپس انتخاب کنید. پس از آن روی save changes کلیک کنید.
حالا می توانید با فعال شدن پرینتر، آن را به اشتراک بگذارید.
ابتدا control panel را باز کرده و devices and printer یا view devices and printers را انتخاب کنید. روی پرینتر به اشتراک گذاشته شده راست کلیک کرده و printer properties را انتخاب کنید. روی sharing کلیک کرده و پس از آن تیک share this printer را زده و Apply کنید.
حالا می توانید به پرینتر اشتراک گذاری شده در شبکه وصل شوید.



:: موضوعات مرتبط: راهنمای انتخاب پرینتر مناسب برای شبکه , ,
:: برچسب‌ها: کارتریج لیزری ,
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 مرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سیمین کناری

ممکنه شما هم به کارتریج برای پرینتر احتیاج داشته باشید. پس اینجا چند تا سایت خوب برای کارتریج های ایرانی براتون می فرستم که میتونید استفاده کنید. هر شرکت مشخصات مربوط به خودش رو برای کارتریج داره. بهتره یه کم تحقیق کنید.

 

 

کارتریج های ایرانی جی اند بی

این کارتریج ها یکی از بهترین کارتریج های ایرانی موجود در بازار هستند. این کارتریج ها حجم تونربسیار زیادی دارند که مدت زمان بسیار زیادی برای شما پرینت میگیرن. تازه خیلی هم پیگیر هستند و خودم مشتریشونم.

اگر خواستید بخرید اینجا لینک های فروش محصولاتشون هست.

کارتریج اچ پی HP

https://www.gbiran.com/hp-cartridge

کارتریج کانن Canon

https://www.gbiran.com/canon-cartridge

کارتریج سامسونگ Samsung

https://www.gbiran.com/samsung-cartridge

کارتریج برادر Brother

https://www.gbiran.com/brother-cartridge



:: بازدید از این مطلب : 325
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 مرداد 1399 | نظرات ()